Om Kaknästornet
Höga och magnifika byggnader i världen

Om Kaknästornet

Kaknästornet ligger på Mörka kroken 28 i Djurgården i Stockholm. Tornet blev invigt den 12 maj 1967. Det finns 34 våningar och tornet är 155 meter hög, men om man plussar på masten så är det 170 meter hög. Hur mycket kan Kaknästornet väga tro? Jo det väger hela 10 600 ton. Detta torn är uppbyggd för att kunna stå emot upp till 50 m/s vid marken.

Man kan ta emot upp till 130 personer. Det dem har att erbjuda är en unik miljö för fester och vardag. Det är på Kaknästornet som är Sveriges bästa utsikt finns, antingen via caféet/Skybar eller utsiktsplatsen som finns på våning 31, utsiktsplatsen är utomhus.

Historia

År 1967 blev Kaknästornet färdigbyggt efter fyra års byggarbete. Tornet blev invigd utav två tidigare kommunikationsministrar Hjalmar Mehr och Olof Palme. Detta blev knutpunkten för alla Sveriges marksända tv – och radiosändningar. Varför Kaknästornet fick just denna plats var på grund utav att denna plats hade ett lagomt avstånd från där tv- och radiohuset låg, det låg alltså på andra sidan av Gärdet. Fönstrena i restaurangen, Skybaren och Cafeét är gjorda av isolerat glas och dem är täckta av en smal guldbeläggning för att så bra som möjligt stänga ute solens värme.

Jul – och nyårsafton

Från och med slutet av november börjar det serveras ett traditionellt julbord och under nyårsafton erbjuds man en suverän nyårssupé. Det finns plats för 130 sittandes gäster i restaurangen och 130 stycken i Skybaren som man kan ha företagsevent, mingel och fester med massa mat och dryck. Man kan boka och sin uppläggning via [email protected].

Entré/shop

Kaknästornet har en entré och souvenir shop som man absolut kan kika in till. Det är även därifrån som man tar hissen upp till restaurangen, Skybaren och cafeét. Det utbud dem exempelvis har i entré och souvenirshoppen är Hologram, pennor, vykort, T-shirts, sweatshirts, kepsar, hattar, Dalahästen från Nusnäs mm.

Presentkort

Det finns presentkort som man kan köpa till Kaknästornet. Ge iväg det till en vän, familjemedlem. Man kan använda detta presentkort på Skybaren, restaurangen och souvenirbutiken. Det här presentkortet är i samarbete med Restaurangguiden.com. Man kan köpa detta kort i entré/souvenirbutiken.

Tillfälligt stängt

Just nu är Kaknästornet tillfälligt stängt då det behövs en reparation på deras sprinklersystem så snabbt som möjligt. Dem vet inte när man kan öppna tornet, men personalen kommer uppdatera sin hemsida så snabbt som möjligt när detta problem är fixat och klart. Dem uppdaterar även om hur det går på deras Facebooksida, när dem har fått mer information angående lagningen. Men det är inte bara lagningen som är ett problem, det är även pengarna man måste ha för investeringarna som behövs. Detta var absolut ingen vela, men dem hade inget val. Man vet aldrig hur framtiden ser ut, tänk om Kaknästornet äntligen öppnas och flera tusentals  människor börjar besöka tornet igen. Hoppet för detta är inte helt borta, hoppet finns kvar än. Det får ta den tid den tar och man får bara hoppas på det allra bästa.

Du kanske också gillar…